Byggebeskrivelse

Jordarbejde

Byggegrunden forudsættes at være plan / vandret og bæredygtig, og der regnes med afrømning af max. 20 cm muld, som lægges i depot og grovplaneres ud på grunden efter afsluttet byggeri.
Overskudsjord fra udgravning for randfundament( 90cm ) og terrændæk bortkøres, og der påfyldes sand som planeres og vibreres til bæredygtigt underlag for terrændæk.

Kloakarbejde

Kloakarbejdet udføres i separat system i PVC-materialer i henhold til afløbsregulativet og der etableres udluftning over taget. Afløbsrør for huskloak og tagvand føres til 315mm rensebrønd i skel.

Betonarbejde

Randfundamenter udføres af armeret beton til frostfri dybde ( 90cm ) og afsluttes øverst med Leca-blokke samt 30 mm polystyren kantisolering. Der udlægges 400 mm kapillarbrydende G-bolig polystyren terrænisolering, udføres radonsikring samt udlægges rionet til armering af betongulv samt fastbinding af gulvvarmeslanger. Der afsluttes med 10cm afrettet og glittet betondæk med istøbte gulvvarmeslanger, - klar til gulvbelægning.

Ydervægge

400mm kraftig konstruktion uden kuldebroer. Udvendige vandrette eller lodrette beklædningsbrædder med bagvedliggende ventileret hulrum og vindpap, 45 x 195mm stolpekonstruktion med 195mm isolering, 45 x 95mm reglar med 95mm isolering og dampspærre, 45 x 45mm krydslægte og 45mm isolering samt indvendig beklædning af ludbehandlede profilbrædder / spånplader / gipsplader efter opgave.

Skillevægge

130mm kraftig konstruktion. 45 x 95 mm stolpekonstruktion med 70mm lydisolering og beklædning af ludbehandlede profilbrædder / spånplader / gipsplader efter opgave.

Gulve

I alle opholdsrum lægges 14mm oliebehandlet trælamelparketbrædder i ask på lyddæm-pende foam og fugtspærre. I badeværelser, entre` og bryggers lægges klinker.
Der er afsat kr. 250,00 pr. kvm. incl. moms til gulvbrædder og klinker.Andre gulvbelægninger udføres efter opgave.

Lofter

Ludbehandlede profilbrædder / træplader / gipsplader efter opgave, dampspærre og 455mm isolering.

Tag

IBF betontagsten på lægter,afstandslister og undertag eller paptag listedækning efter hustype og opgave. Kraftig dimensionerede gitterspær,hanebåndsspær eller bjælkespær efter hustype og opgave.
Sternbrædder og vindskeder er rupløjede og udhængsbrædder er høvlede.
Tagrender og nedløbsrør er Lindab galvaniserede / farvede / PVC / zink / kobber efter hustype og opgave.

Udvendige døre og vinduer

Færdigmalede træ/alu-elementer fra DVC kontrolleret fabrik. Alle ruder er 2 lags lavenergiglas.Udseende og farve efter hustype og opgave.

Indvendige døre

Glatte lakerede kanaldøre i hvid eller lysegrå farve med ståldørgreb. Andre dørtyper kan vælges efter opgave.

Inventar

I de enkelte projekter afsættes et aftalt beløb til inventar og hvidevarer afhængig af husstørrelse og opgave. Ca. 90.000 incl. moms.

El installation

Udføres i henhold til stærkstrømsregulativ og gældende lovgivning.Udvendig lampe ved hoved- og bryggers-
dør samt 6 tomrørsinstallationer til telefon eller TV efter eget valg. Udvendig stikkontakt ved terrasse samt forberedt installation for lys i evt. carport / redskabsrum. Der leveres ringeklokke placeret ved hoveddør.

VVS installation

Varmeanlægget er udført med fjernvarme som varmekilde. Der udføres gulvvarme med separat rumtermo-stat i alle rum. Opvarmning fra eget olie- / gasfyr eller elvarme kan udføres efter beliggendhed og opgave.
Der leveres hvidt Ifö toilet med miljøknap og hvid Ifö handvask. Der monteres Hansgrohe 1 grebs blandingsbatterier i køkken, bryggers og badeværelse. I bruseniche termostatbatteri med vandspareknap. Udvendig frostsikret vandhane placeres ved bryggersdør.

Ventilation

Der kan udføres varme- og ventilationsgenvindingsanlæg med udsugning i køkken, bryggers og badeværelser og indblæsning i opholdsrum. Der kan etableres centralstøvsugeranlæg efter opgave.

Malerarbejde

Alt udvendigt træværk gives grunder og 1 gang laserende/dækkende træbeskyttelse i farve efter aftale.
Alt indvendigt ubehandlet træværk gives træbeskyttelse eller malebehandles i farve efter aftale og opgave.
Plade / gipsvægge og lofter malebehandles i farve efter aftale og opgave.

Murerarbejde

På gulv i badeværelse, bryggers og entré lægges klinker. I vådzoner i bad opsættes fliser fra gulv til loft. Over køkken- og bryggersborde opsættes fliser. Der er afsat kr. 250,00 pr. kvm. incl. moms til klinker og fliser.

Isolering

Alle bygningsdele er isoleret bedre end kravene i bygningsreglementet med A- kvalitet isolering.
Terrændæk : 400 mm
Ydervægge : 335 mm
Skillevægge: 70 mm
Lofter : 455 mm
Som dampspærre anvendes 0,20 mm plastfolie.
Som vindspærre anvendes Dæk-O-fol
Som undertag anvendes monarfol / interproof / huntonit efter opgave.